Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010

Θεατρικές πρεμιέρες


Παλιά καπέλα

Μια μουσικοθεατρική περιήγηση στα κρίσιμα μεσοπολεμικά χρόνια, από την εποχή του εθνικού διχασμού μέχρι τον εμφύλιο, με αφορμή μια μικρή ερωτική ιστορία και όπλο το χιούμορ και τα τραγούδια της εποχής (Χαιρόπουλου, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Βαμβακάρη κ.ά.), επιχειρεί η θεατρική ομάδα «Γκολ!» μέσα από το βαριετέ του Νίκου Λεμονή Παλιά καπέλα, που σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη και τους Β. Αλή, Β. Βαϊόπουλο, Μ. Γαδ, Ν. Δημητρόπουλο, Γ. Κουσκουλή, Μ. Παλίλη, Α. Πρυνεντύ, Τζ. Τάτση παρουσιάζεται από προχθές στο θέατρο Βαφείο.

Κεντήματα

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο κόμικς της Μαργιάν Σατραπί (συγγραφέως της επιτυχημένης Περσέπολης), η θεατρική ομάδα «Θείες» παρουσιάζει, «με ασπρόμαυρη διάθεση και χάρτινους πρωταγωνιστές», έξι γυναίκες από το Ιράν που πίνουν τσάι, μοιράζονται μυστικά και αγωνίες, διηγούνται ιστορίες για την αγάπη, μιλούν για άντρες, έρωτες και σεξ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σιούτη και ερμηνεύουν οι Τ. Ζαφείρη, Μ. Καστρινού, Μ. Παπασάββα, Ι. Πύρρου από την Κυριακή στο φουαγιέ του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Το υπερπέραν είναι εδώ

Την μεταφυσική κομεντί του Λεωνίδα Τσίπη, όπου ψυχίατροι, μέντιουμ και... φαντάσματα στήνουν έναν τρελό χορό γύρω από τον ήρωα, που δηλώνει ότι δεν είναι τρελός αλλά απλά νεκρός, παρουσιάζει το Σωματείο Τεχνών και Πολιτισμού «Σκηνοβάτες», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και τη συμμετοχή των Α. Μαρτζούκου, Γ. Μπασιάκου, Ρ. Πρέβεζα, Ε. Μπούρα, Θ. Παπαδόπουλου και Μ. Δρακοπούλου, από αύριο στη σκηνή του Αντιθεάτρου.

Επικίνδυνες σχέσεις


Η θεατρική εκδοχή του μυθιστορήματος του Λακλό από τον Κρίστοφερ Χάμπτον παρουσιάζεται, από τα Χριστούγεννα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, που μεταφέρει την πλοκή στη δεκαετία του 1930. Στους ρόλους της σατανικής Μαρτέιγ, του ακόλαστου Βαλμόν και της αθώας Τουρβίλ οι Ράνια Σχίζα, Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα, καθώς και οι Δ. Σαμόλης, Ν. Μαστρογιαννοπουλου, Σ. Ψιμοπούλου, Α. Αντωνάκος. Στη Β' Σκηνή του θεάτρου Άλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: