Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΛΑΤΟΝΟΦ του Άντον Τσέχοφ


Ο 27χρόνος Πλατόνοφ, διευθυντής σε ένα σχολείο της επαρχίας και παντρεμένος με την αθώα Σάσα, έχει κατασπαταλήσει την πατρική περιουσία. Είναι οργισμένος με όλους, κουρασμένος από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της μικρής κοινωνίας όπου ζει και απογοητευμένος από τον ίδιο τον εαυτό του. Καθώς η ζωή του βυθίζεται σε τέλμα, τρεις γυναίκες τον πολιορκούν: η Άννα Πέτροβνα, έξυπνη αλλά χρεωμένη χήρα, η νιόπαντρη προγονή της Σοφία και η φοιτήτρια χημείας, Μαρία Γκρέκοβα. Ο Πλατόνοφ δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε καμία από τις τρεις και το επικίνδυνο παιχνίδι του θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες για όλους…

Ο Πλατόνοφ ανακαλύφθηκε περίπου 20 χρόνια μετά το θάνατο του Άντον Τσέχοφ ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφα από το γιο του.

Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, η δράση εκτυλίσσεται σε ένα σύγχρονο χώρο που μοιάζει με αίθουσα άσκησης και δοκιμασίας. Οι ήρωες κινούνται στον οριοθετημένο αυτό χώρο, συναντιούνται, συζητούν, λογομαχούν, χορεύουν. Μέσα από τη σωματική έκφραση και τους περιορισμούς της, αναδύονται σιγά σιγά οι σχέσεις, τα συναισθήματα, η βία και η ένταση των χαρακτήρων του έργου.

Μεγαλόσχημοι έρωτες, συζητήσεις για χρέη και γραμμάτια, ποτό, πλήξη και μονοτονία συνθέτουν το σκηνικό της ζωής των καλεσμένων στη βεράντα της γοητευτικής χήρας Άννας Πετρόβνα.
Ο Τσέχοφ συναντιέται με την ανήσυχη ματιά του Γιώργου Λάνθιμου, υποψήφιου για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας για τον εξαιρετικό και πολυβραβευμένο "Κυνόδοντα".
Προκλητικός, ανατρεπτικός, παραγωγικός, καινοτόμος και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα της γενιάς του, ανατέμνει Τσέχοφ μοναδικά!
Δείτε το, αξίζει για να χαρίσετε στον εαυτό σας μια γνήσια θεατρική εμπειρία σε μια Αθήνα, που βογκάει καθημερινά απ' τις πληγές της...

10/2/2011-27/3/2011 ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ"
του Εθνικού Θεάτρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάνος Βακούσης, Θανάσης Δήμου,Βασίλης Καραμπούλας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αριάν Λαμπέντ,Μαρία Πρωτόπαππα, Αγγελική Παπούλια , Άρης Σερβετάλης, Έλενα Τοπαλίδου

Η μετάφραση είναι της Έφης Γιαννοπούλου, τα σκηνικά της Άννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια των Θάνου Παπαστεργίου και Βασιλείας Ροζάνα, οι φωτισμοί του Θύμιου Μπακατάκη και η μουσική υποστήριξη και επεξεργασία ήχου του Χρήστου Λαϊνά.

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Τηλ: 2105288170
Τιμές εισιτηρίων 18€, 13€ (φοιτητικό)
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 19.00


Δεν υπάρχουν σχόλια: